MOLITVENI MARATON U ŽUPI BL. A. STEPINCA

Od 10. 3. (petak 4.00) do 14. 4. (Veliki Petak 17.00).

853 sati za 853 obitelji koliko je primilo blagoslov u božićno vrijeme.

Pozivam sve župljane župe bl. A. Stepinca da se uključe u ŽIVU MOLITVU ili MOLITVENI MARATON  tako da odaberete 1 SAT U 36 DANA do velikog petka te kod kuće (ili u crkvi) okupljeni kao obitelj ili pojedinačno molite za zdravlje duše i tijela u našim obiteljima, za mir i blagoslov svih naših obitelji, uspjeh u školovanju i zaposlenju, za dobročinitelje, za nova duhovna zvanja, za svećenike i redovnike i redovnice, za providnost;  – mir u zemljama pogođenim glađu, ratom i terorizmom, za međusobno praštanje, za spas svih nas

i sve ostale naše nakane.

Možete si upisati termin u crkvi ili se javiti župniku na tel: 608-274; 098/899-011 ili

Marijani Mitrović na 098/417-343.

Možete pozvati i susjede neka se uključe, bolesne, nepokretne osobe, pozovite i upišite u određenom terminu – moliti svatko može sat vremena ako želi.

Slobodne termine za molitveni maraton možete vidjeti u listama  na stoliću u crkvi kod glavnog oltara kao i na internet stranici župe www.zupa-astepinca-novska.hr

ili pozivom na telefon ili mobitele.

Postoji u našoj župi određeni broj krštenih koji ne žele da im župnik blagoslovi obitelj….

molimo i za obraćenje takvih obitelji.

Malo prije nego što je zaređen za svećenika Jorge Mario Bergoglio  napisao je vjerovanje uoči svoga ređenja 1969. godine i koje oslikavaju njegovu duhovnost:

„Želim vjerovati u Boga Oca, koji me ljubi kao sina, i u Isusu, Gospodina, koji je izlio svojega Duha na moj život da me razveseli i tako me dovede u vječno kraljevstvo života.
Vjerujem u svoj životni put koji je prostrijelio pogled Božje ljubavi i, proljetnog dana 21. rujna, doveo me na susret kako bi me pozvao da ga slijedim.
Vjerujem u svoju bol, neplodnu zbog sebičnosti u koju se sklanjam.
Vjerujem u bijedu moje duše koja je proždrljiva i nije sklona davanju…nije sklona davanju….
Vjerujem da su drugi dobri i da ih trebam ljubiti bez bojazni, nikada ih ne izdati da bih sebi našao sigurnost.
Vjerujem u redovnički život.
Vjerujem da želim silno ljubiti.
Vjerujem u svakodnevno umiranje koje žeže, koje izbjegavam, ali koje mi se smiješi i poziva me da ga prihvatim.
Vjerujem u Božju strpljivost, ugodnu, divnu poput ljetne noći.
Vjerujem da je tata u nebu s Gospodinom.
Vjerujem da je i otac Duarte tamo i da moli za moje svećeništvo.
Vjerujem u Mariju, moju majku, da me ljubi i da me nikada ne će ostaviti sama. I čekam iznenađenje što ga donosi svaki dan, u kojem će se očitovati ljubav, snaga, izdaja i grijeh koji će me pratiti sve do konačnoga susreta s tim predivnim licem za koje ne znam kakvo je, koje stalno izbjegavam, ali koje želim upoznati i ljubiti. Amen.“

(Otac Duarte spomenut u ovoj molitvi je svećenik, koji je jednom ispovjedio sedamnaestogodišnjaka Jorgea Marija, danas pape Franje)

Dodatne informacije